A szenvedés elengedése – egész napos csoport – január 21-én

Mindannyian boldogok szeretnénk lenni. Legalábbis mélyen meg vagyunk győződve arról, hogy  mindig és kizárólag csak a boldogságot vágyjuk.
A tapasztalt, azonban, sajnos azt mutatja, hogy általában nehezen engedjük el a szenvedést. Előfordul, hogy ez akár tudatos bennünk, mégis – tudatos akaratunk ellenére is – újra teremtjük a szenvedést az életükben. Legtöbbször, azonban, észre sem vesszük ezt a mintát az életünkben, így ellene tenni sem tudunk; és csak várjuk és várjuk – egyre elkeseredettebben – a boldogságot.
 
Valójában legtöbben nem is annyira  szenvedéshez ragaszkodunk, sokkal inkább képtelenek vagyunk befogadni a boldogságot. 
Így a boldogság nem tudja elfoglalni a szenvedés helyét és megmarad a szenvedős, kínlódós életérzésünk.
 
A két leggyakoribb oka ennek a jelenségnek ez: előfordul, hogy egyszerűen ragaszkodunk a megszokotthoz. S a tartós boldogság olyannyira végtelenül ismeretlennek tűnik, hogy nem merjük választani – a tudatalattink ellenáll. A másik, nagyon gyakori ok: legkevésbé sem tudjuk elhinni, hogy jók vagyunk vagy legalább elég jók vagyunk. Nem hisszük, hogy elég jók vagyunk ahhoz, hogy megérdemelhessük a boldogságot. 
Mindez legtöbbször nem is tudatos, mélyen, rejtetten munkál bennünk, és megfoszt minket a boldogság lehetőségétől is.

Időpont: január 21 (reggel 10-től)

Helyszín: Budapest; ár: 17.000Ft

Sok szeretettel:

Enikő