ÖNBIZALOM – egész napos belső munka – 2023. november 12-én

Az önbizalom hiánya óriási mértékben aláássa valódi képességeinket és valódi lehetőségeinket az élet – sajnos – minden területén: munkában, tanulásban, párkapcsolatban, szülőként, vagy akár barátként is, és a legkisebb hétköznapi helyzetekben is. 
 
Általában elégedetlenek vagyunk magunkkal: a testünkkel, azzal, hogy mennyire tudjuk képviselni magunkat egyes helyzetekben, az emberekkel való kommunikációnkkal, a csekély türelmünkkel, a nem elegendő kitartássunkkal, stb, stb. Szinte mindenki össze tud állítani egy – valószínűleg nem is éppen rövid – listát…
 
Ahogy cseperedtünk legtöbbünknek senki sem mondta, hogy „Úgy vagy jó, ahogy vagy! Csak figyelj mindig befelé és a belsőd mindig megmondja az irányt! És a belsőd által mutatott irány kapcsán nem kell félned, mert az a legjobb mindenki másnak is, mert a belsőd bölcs!” és „Csak őrizd meg azt, hogy befelé figyelsz, és akkor mindig hozzáférésed lesz a legbölcsebb útmutatáshoz, nem bántasz meg senkit és sokkal-sokkal-sokkal könnyebb lesz az egész életed.”
Sokkal inkább ilyen mondatokat hallottunk: „Ne használj ilyen szavakat!”, „Tanulj többet!”, „Legyél türelmesebb a testvéreddel!”, „Ne egyél csak villával, használd a kést is!”, „Nem öltözködhetsz ilyen szakadtan! Hogy nézel ki?”, „Mit fognak szólni az emberek, ha így viselkedsz?” , stb, stb, stb……
 
 
Az „Önbizalom” témában töltött találkozásokon a rég elveszett belső biztonságunkat és stabilitásunkat igyekszünk lépésről-lépésre visszaállítani. Egy olyan életérzést kialakítani, amiben tudjuk, teljesen biztosan tudjuk, hogy minden adottság és képesség, amire valóban szükségünk van életünk során – a nehéz helyzeteket is beleértve – bennünk rejlik már születésünktől fogva, még akkor is, ha egy részüket még mi magunk sem fedeztük fel önmagunkban. És tudjunk, és teljesen biztosan tudjuk és érezzük, hogy életünk során, és a kihívással teli élethelyzetekben is, az eddig rejtve maradt képességeinket is életre tudjuk hívni, HA elkezdünk hinni az élet segítő erejében, és a bennünk rejlő potenciálban és hatalmas erőben.
 
Az „Önbizalom” több egynapos belső munkával töltött alkalom lesz. Az találkozások körülbelül 5-6 havonta fogják követni egymást. 
Lehetőség van arra, hogy csak egy vagy egy-egy alkalmon vegyen részt valaki, és lehetséges minden alkalmon részt venni. 

 

„A mesék szimbólumai”: November 12.

Helyszín: Budapest; ár: 17.000Ft

Sok szeretettel:

Enikő