A Boldogság útja – Bevezetés


A Szeretet és a Boldogság kéz a kézben járnak. Nincs boldogság a Szeretet valódi érzése (lásd: A valódi Szeretet) nélkül, s amint megjelenik az igazi Szeretet, a Boldogságot, sőt a teljességet is rögtön magával hozza.

A boldogsággal kapcsolatos téveszméink közül a legnagyobb az, hogy kívülről várjuk a boldogságot. Bár hiszünk sok apró dologban, ami boldoggá tudna tenni minket, alapvetően mindnyájan a szeretetre vágyunk, arra az érzésre, hogy tejesen szerethetőnek és elfogadhatónak érezzük magunkat. Várjuk ezt a szintű szeretetet és elfogadást a szülői szeretettől, partnerünk szeretetétől, a gyermekeink szeretete által, a barátaink szeretete révén. S boldognak érezzük magunkat, ha teljesül valamely kisebb vagy nagyobb álmunk, illetve, ha éppen szeretve érezzük magunkat. Ezek a boldogság-érzetek teljes mértékben függnek a külső körülményeinktől (pl. utazás, előléptetés, pozitív visszajelzés, a „szeretve levés” érzése, stb.), s csak a boldogságot kiváltó ok ideje alatt és röviddel utána hatnak. Utána elmúlik a hatásuk, elmúlik a boldogság érzése. S elkezdjük várni, vágyni a boldogság egy újabb eljövetelét.

A valódi Boldogság ezeknél a kisebb, múlékony boldogság-érzeteknél jelentősen áthatóbb, „magasabb” érzés. Sőt nem is érzés, hanem állapot, ami nem függ semmilyen külső körülménytől, mert benned van jelen és nem törölhető ki onnan. Ami egyfajta egység a Mindenséggel, teljes elégedettség, amelyben nem jelenik meg a hiány érzése.

Amikor ezt érzed gazdagnak, nagyon gazdagnak érzed magad és természetes módon osztod meg ezt a gazdagságodat másokkal. S ez a megosztás még több boldogságot és a teljesség még nagyobb megélését hozza el Számodra.

S virágozni fognak a kapcsolataid. S te magad is egyre ragyogóbb, teljesebb virágzóbb leszel.