A benned rejlő Béke

A lélek három rétegű – akár a tenger. A legfelső rétege gyakran erősen hullámzik, akár ciklon is végigfuthat rajta hatalmas hullámtarajokat gerjesztve. Máskor nyugodtabb, kevéssé vagy alig hullámzik. Ez az a réteg, amit ismerünk, amit a mindennapjainkban élünk.

A következő, középső réteg jelentősen kevésbé hullámzik. Ide már csak azok a hullámok érnek el, amik a felső réteget erőteljesen megmozgatják. A léleknek ezen síkját már nem mindenki észleli. Általában már kisgyermekkorunkban elszakadunk tőle, mert a neveltetésünk áttereli a fókuszunkat a lélekről a gondolatokhoz, a jelenből a múltba és a jövőbe – a gondolati sík pedig ide már nem tud elérni.

S van egy harmadik réteg, ami olyan, mint a mélytenger: ide már nem érnek el a felszínt korbácsoló hullámok, a legnagyobbak sem. Itt mindig Béke honol.   Van a lelkünknek is egy ilyen rétege. Erről nem tanítottak minket, s így hinni sem tudunk benne, keresni sem kezdjük sosem. A lélek ezen, legalsó, mindig nyugodt rétege hatalmas erőforrás. 

Van egy hely bennünk, ahol tökéletes béke honol. Bármilyen hatalmasak is a felszíni hullámok, itt zavartalan a béke. Fontos tudnunk, hogy bármikor elérhetjük ezt a helyet. Bármikor, amikor az élet felkorbácsolja a nyugalmunkat, meg tudjuk keresni ezt a mélyen lévő helyet és nyugalomra lelni ott. Minél inkább feldolgozzuk a traumáinkat, annál könnyebben és egyszerűbben jutunk „le” ide. S – sok belső munka után – egyre több időt tudunk elidőzni itt.

A bennünk rejlő békét csodálatos csak egy pillanatra is megtapasztalni. S hosszabban benne időzve megértjük, hogy ez a valódi Biztonság. S megértjük azt is, hogy valójában bennünk rejlik a Béke, s Benned rejlik a Biztonság.