A családállításról

 Traumáink, sebeink és az ezekből született önkorlátozó hiteink olyanok akár a zsákok, amiket folyton magunkkal cipelünk, nem tehetünk le egy percre sem, minden pillanatban a terhük alatt kell cselekednünk, megnyilvánulnunk, s amennyire tudunk, jól éreznünk magunkat az életünkben. Ez gyakorlatilag lehetetlen. A családállítás egy különösen hatékony és mérhetetlenül gyorsan ható módszer a belső sebek, gátak és traumák feloldására, és valódi önmagunk felszabadítására. Gyengéden vezet végig minket a belső úton. Mindig csak azok a feldolgozandó ügyek jelennek meg az állításban, amiknek a feloldására, transzformálására már készen állunk.

A családállítás segítségével mind a generációkból „örökölt”, mind pedig a saját életünkben „gyűjtött” traumák feloldása lehetővé válik. Minden állítás olyan, mintha levágnánk magunkról egy – vagy olykor akár több – korábban mindig magunkkal cipelt zsákot. Egyre könnyebbek, egyre szabadabbak leszünk. S egyre inkább felsejlik önmaguk számára is, hogy akiknek eddig hittük magunkat az csak a traumák terhe, nyomása és befolyásoló hatása alatti énünk volt, valójában sokkal örömtelibbek, harmonikusabbak, energikusabbak vagyunk. Ahogy haladunk a belső úton – és egyre több zsákot vágunk le – egyre inkább megtapasztaljuk ezt a valódi, jelentősen tisztább, önfeledtebb, spontánabb, és boldogabb önmagunkat.

Egész napos alkalmak

Az egész napos alkalmakkor az élet egy-egy hangsúlyosan fontos témájával –  pl.: „A biztonság érzése”, „A szív sebei” – kapcsolatban dolgozunk intenzíven. 

Minden jelenlévő kap egy személyre szabott állítást a témában, így mindenki külön-külön megteheti a számára következő lépést a téma feloldása, felszabadítása irányában. A saját állításon túl a nap folyamán részesei vagyunk mások állításának, amelyek legtöbbször integránsan épülnek be a saját belső folyamatainkba: előkészítik vagy továbbviszik a saját állítás speciális ügyét, és így még teljesebbé teszik az állításunk hatását.

A csoportok mindig kis létszámúak – körülbelül 6 fő –, hogy mindenkire és minden állításra megfelelő mennyiségű idő juthasson.

Egyéni találkozás

A családállítást általában csoportos formában ismerik. Létezik azonban az egyéni formája is. Ez különösen azok számára előnyös, akik intenzíven szeretnének haladni a belső úton.

 Az egyéni találkozások olyan sűrűséggel követik egymást, ahogy a lélek belső ritmusa számára optimális. Ez általában havi egy alkalmat jelent, ritkán valamivel hosszabb időt és még ritkábban rövidebbet.

Női csoport

A nőiséget rengeteg különböző, élő és lüktető módon lehet megélni. Ahogy rálelünk saját nőiségünkre, egyre felszabadultabban, egyre magabiztosabban, egyre erősebb kisugárzással tudjuk megélni nőiségünket. Elkezd virágozni és ragyogni a bennünk élő nő, s így tudunk megjelenni a „külvilágban” is.

A Női csoport minden találkozásán mindenki személyre szabott állítást kap az aktuális élethelyzetének megfelelően. Mindezeken túl a csoportban mindig kialakul egy támogató, szeretettel teli légkör, ami által a női csoport hatalmas támogató erővé válik: egy megértő, elfogadó és támaszt adó női közösségé, ami a mi nyugati kultúránkból sajnos már szinte teljesen hiányzik.