A lélek sebei – a belső gyermek „gyógyítása” 2022. tavasz – egész napos program

 

Életünk során számos olyan emberi kapcsolat és esemény hat ránk, amit traumaként élünk meg.  Legtöbbünknél a traumák „gyűjtése” már kisgyermekkorban elkezdődik, s aztán ezekre egyre újabbak épülnek.

A traumák óriási visszahúzó erővel bírnak az életünk minden területén, mert masszív érzelmi blokkokat hoznak létre, s ezen túl korlátozó hiteket és viselkedésmintákat alakítanak ki bennük. Oly mértékben meghatározzák az érzelmeinket, az önmagunkról kialakított képet, és a világhoz való viszonyunkat, hogy képtelenek vagyunk szabadon azok lenni, akik valójában vagyunk. A traumák egész személyiségünket lefojtják és átírják.

Amíg nem kezdünk el dolgozni a traumáinkon, addig nem is lehet a leghalványabb elképzelésünk sem arról, hogy mennyire végtelenül mások lennénk nélkülük! Traumáink feloldása nélkül nem ismerhetjük magunkat, nem élhetjük meg a valódi potenciáljának és nem tapasztalhatjuk meg énünk könnyed és boldog részét. Valójában sokkal spontánabbak, sokkal színesebbek, jelentősen bölcsebbek és harmonikusabbak, lényegesen kreatívabbak, és összehasonlíthatatlanul barátságosabbak és szeretettel telibbek vagyunk, mint amit a traumáink terhe alatt meg tudunk élni.

S lelkünk minden egyes sebének gyógyulásával egyre közelebb kerülünk a bennünk élő belső gyermekhez is, s egyre jobban és jobban megtapasztalhatjuk – újra – énünk spontán és örömteli minőségét,  lelkünk hatalmas befogadó erejét és óriási bölcsességét.

 

Időpont: 2022. tavasz, egész napos program

Helyszín: Budapest, ár: 16.000Ft

Sok szeretettel: 

Enikő